„Коалиционно правителство с максимално широка подкрепа е нужно в момента на страната“, заяви в Плевен лидерът на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов.

Според него единствената партия, която трябва категорично да бъде изолирана от властта е ДПС. Само преди няколко дни по време на преговорите с ГЕРБ другият съпредседател на Фронта Валери Симеонов обяви, че патриотите не биха отказали подкрепа и от Движението.

„Ако всички останали партии могат да се разберат в рамките на един или половин мандат да направят нещо за обществото ще бъде добре - да няма леви, да няма десни“, обясни Каракачанов.

За патриотите участието в бъдещото правителство не било самоцел, ако няма да се извършат радикални промени в държавата. Каракачанов се обяви и срещу увеличаването на пенсионната възраст. По-важно било да се създават условия за малък и среден бизнес и оставане на младите хора в България. Сред важните приоритети той подреди мерките за пресичане на битовата престъпност, както и да се въведат законодателни промени за действие при "неизбежна самоотбрана".

Лидерът на ВМРО бил против и социалните фондове да се ползват като "фабрика за цигански деца", да се вдига цената на тока, както и против монопола на здравната каса. Обществените поръчки трябвало да влязат в единен публичен регистър, а за по-ефективното използване на европейските фондове те да минават през банката за възстановяване и развитие.