Григор Димитров се завръща днес на корта за първия си мач от силния турнир в Базел, Швейцария. Броени дни след като отстъпи драматично на финала в Стокхолм, Гришо се изправя срещу 17-годишния Александър Зверев - немец от руски произход, който е под №135 в ранглистата и взе "уайлд карт" за надпреварата. Двубоят ще започне не преди 21:00 часа.

Това означава, че Гришо ще играе по времето, в което в София ще тече битката "Лудогорец" - "Базел" от Шампионската лига. Базел е родният град на Роджър Федерер, който също ще хване ракетата днес, подобно на Рафаел Надал. Ако отиде напред, във втори кръг Димитров ще срещне победителя от мача Вашек Поспишил - Ярко Ниеминен.

А един от фаворитите - Стан Вавринка, вече се прости с турнира, като претърпя поражение от Михаил Кукушкин с 4:6, 7:6 (7:1), 3:6 от първия кръг. Четвъртият в света швейцарец бе поставен под №3 в надпреварата. 

В следващия кръг тенисистът от Казахстан ще играе с немеца Бенямин Бекер, който тръгна с победа срещу квалификант от Португалия.