За разлика от лидерите на Реформаторския блок, които във вторник надвечер отидоха на крака при Бойко Борисов в централата на ГЕРБ и то без визитата им да е предвартелно публично обявена, от БСП отказват да сторят същото.

Левицата ще е следващата формация, с която бъдещият мандатоносител ще проведе втори кръг преговори за съставяне на правителство. Очакваше се разговорите между двете партии да се водят днес. В действителност в БСП е пристигнала покана, каза пред Клуб Z говорителят на Столетницата Атанас Мерджанов. По думите му обаче въпросната покана не съдържала информация нито за часа на срещата, нито за преговорния екип от страна на ГЕРБ, нито за мястото. Поканата е подписана от Цецка Цачева.

От БСП веднага върнали писмо, в което се настоява разговорите да се водят както и при първия кръг - в сградата на Народното събрание. Какъв отговор готвят от партията на Бойко Борисов все още не е ясно. От пресцентъра й бяха лаконични, че когато имат информация, ще я сведат до знанието на медиите.

Междувременно се появи слух, че днес вместо с БСП, ГЕРБ ще преговаря с АБВ. "Все още не сме получили покана", коментираха и от президентската партия.

След снощното вечерно фиаско, когато все пак на лидерите на реформаторите и на представителите на ГЕРБ им се наложи да обяснят пред медиите за какво са си говорили в централата на Борисов, днес парламентарната група (ПГ) на Блока се събра в централата на СДС на "Раковска" 134, за да реши как да се структурира. Отсъстваше председателката на Движение "България на гражданите" Меглена Кунева, която е в Брюксел.

Оказа се обаче, че групата не е могла да се разбере дали ще се води от един председател или ще има няколко съпредседатели, както навремето се представляваше ПГ на "Синята коалиция" (от Иван Костов и Мартин Димитров, б.а.)Затова и реформаторите ще се съберат отново в неделя. Тогава трябва избистрят и вътрешните правила за работа на групата.