Случаят с обискираната от полицайка Борислава е на път да придобие неочакван обрат. Служителката на реда от 4-то РПУ, която беше обвинена, че е обискирала по унизителен начин 20-годишна студентка, е издържала детектора на лъжата. Това потвърдиха за Нова ТВ източници от МВР.

Нещо повече - обиск на улицата въобще не е имало, твърдят източниците. Борислава Латинова е писала само обяснения в 4-то РПУ. По непотвърдена информация охранителни камери в района на случката доказвали нагледно, че обиск не е извършван, камо ли разсъбличане и бъркане в бельото.

Официално проверката трябва да приключи в петък. Прокуратурата също извършва паралелно разследване и ако то потвърди данните на МВР, е възможно студентката да получи обвинение за лъжесвидетелство.

Борислава Латинова декларира пред Клуб Z във вторник, че веднага може да се яви на изследване с полиграф. Тя научи от нашия сайт, че директорът на СДВР Младен Маринов изпраща служителите си на детектор на лъжата. "Дано! И аз отивам веднага! Ако може още утре!", каза Борислава пред нашия репортер.