Съпругата на мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев - Антоанета, е била привикана на разпит в Столичната следствена служба, предаде Дарик радио, като се позова на потвърждение от прокуратурата. Разпитът е насрочен за утре, научи Клуб Z.

Преди дни стана ясно, че семейство Василеви е образувано досъдебно производство за пране на пари. Тогава говорителят на Софийската градска прокуратура (СГП) Павел Панов уточни, че производството е по чл. 253 от Наказателния кодекс, който предвижда затвор от 1 до 6 години при доказване на престъплението.

По-рано пък "Труд" публикува материал, в който показа снимки на къща в Женева, Швейцария, която според регистрите се водела собственост на съпругата на Василев. Вестникът твърди, че къщата струвала 20 млн. евро.

Антоанета Василева е професор по Световно стопанство и Международни икономически отношения в катедра „Международни икономически отношения и бизнес“ и декан на факултет „Международна икономика и политика“ в УНСС. Тя преподава Международен бизнес, Международни бизнес операции, Регионални практики в международния бизнес и Международен маркетинг в бакалавърски и магистърски програми на специалност „Международни икономически отношения“ на български и английски език. Според нейния сайт vassileva.info, тя е чела лекции в университети в Полша и Япония.

Води лекционен курс в съвместната магистърска програма по „Международен бизнес и мениджмънт“ на УНСС и Nottingham Trent University, Великобритания, а също така и в българо-японската програма по „Глобален мениджмънт и лидерство“ в Института за следдипломна квалификация (ИСК) при УНСС. Има многобройни публикации в страната и чужбина. Участва в редица университетски, национални и международни проекти, пише на сайта ѝ.