Димитър Бербатов получи контузия в бедрото по време на снощния мач на "Монако" от Шампионската лига срещу "Бенфика" - 0:0 в Монте Карло. Българинът тъкмо се бе завърнал от травма и почна като титуляр, но напусна принудително в 34-ата минута. Съотборниците му пак не успяха да спечелят, това е второто им нулево реми, а от три мача са отбелязали само веднъж.

"Контузията на Бербатов не изглежда никак добре. Тепърва ще имаме повече яснота, но сега нещата не са добри, рече треньорът Леанардо Жардим след двубоя. - А излизането му обърка плановете ни. Трябваше да се пренастройваме. Димитър имаше задачи не само като нападател, а също така и при изграждането на атаките."

Друг популярен нападател и наш добър познайник - Марио Балотели, може да бъде санкциониран от "Ливърпул" заради поредна приумица, този път на почивката срещу "Реал" (Мадрид) в двубой от групата на "Лудогорец".

Между полувремената Балотели реши, че тогава му е времето и мястото да размени фланелката си със защитника на "Реал" Пепе в тунела на "Анфийлд". Мениджърът на "червените" Брендън Роджърс разбра за това след мача и определено не остана доволен, като заяви че италианецът ще трябва да му даде обяснения. Още повече "Ливърпул" падна с 0:3, а Бало бе сред най-слабите на терена.

"Чух за това и изобщо не ми хареса. Не се прави така, не бива да се прави. Миналият сезон имахме подобен случай с друг играч, с който се справих, а сега ще го направя и с Балотели", каза Роджърс.

Резултати и класирания от мачовете в сряда в Шампионската лига

Група А

"Атлетико" (Мадрид) - "Малмьо" 5:0

"Олимпиакос" (Атина) - "Ювентус" 1:0

Класиране

1."Атлетико"        8:3  6
2."Олимпиакос"  4:4  6
3."Ювентус"        2:2  3
4."Малмьо"          2:7  3

 Група В

"Ливърпул" - "Реал" (Мадрид) 0:3

"Лудогорец" - "Базел" 1:0

Класиране

1."Реал" (Мадрид)   10:2  9
2."Лудогорец"            3:4  3
3."Ливърпул"             2:5  3
4."Базел"                    2:6  3

Група С

"Байер" (Леверкузен) - "Зенит" (Санкт Петербург) 2:0

"Монако" - "Бенфика" 0:0 

Класиране

1."Байер"       5:2  6
2."Монако"     1:0  5
3."Зенит"        2:2  4
4."Бенфика"   1:5  1

Група D

"Андерлехт" - "Арсенал" 1:2

"Галатасарай" - "Борусия" (Дортмунд) 0:4

Класиране

1."Борусия"          9:0  9
2."Арсенал"          6:4  6
3."Андерлехт"      2:6  1
4."Галатасарай"   2:9  1