Уелсец от Суонси имитирал кома в продължение на 2 години, за да избегне наказание за извършено престъпление.

Алън Найт свил с измама близо 40 хил. паунда от свой съсед, страдащ от Алцхаймер. Когато полицаите го разкрили и дошли да го арестуват, мистър Найт внезапно обелил очи, свлякъл се на земята и изпаднал в "кома". По думите на жена му състоянието му било вследствие от факта, че малко преди това гаражната врата паднала върху главата му.

Как Алън е заблуждавал лекарите години наред, не е известно. Хитрецът щял да остане в кома още кой знае колко време, ако наскоро полицията по случайност не разбрала, че с кредитната му карта са извършени две плащания на покупки в супермаркет. Охранителните камери в магазина пък били запечатили как "коматозният" поданик на британската кралица се разхожда свободно и пазарува за вкъщи.

На 21 октомври Найт - в инвалидна количка и с ортопедична яка на врата - се яви пред Кралския съд в Суонси. Сънародникът на футболиста от "Реал" Гарет Бейл се призна за виновен по всички 19 пункта от предявените му обвинения, в това число измама и кражба. Присъдата ще бъде произнесена на 7 ноември.