3D принтерите отдавна не са новина, но те бавно наслагват слоеве от материал, за да създадат някакъв обект - независимо дали е макет на сграда, или украшение за мобилен телефон. Консумативите са скъпи, изборът им е малък, а процесът на "отпечатване" е доста бавен.

Някои иновативни компании тръгват по обратния път - вместо да изграждат, да изрязват. В момента в онлайн платформата за набиране на капитал Kickstarter един от хитовете е проектът за 3D струг Carvey, който чрез фино изрязване моделира от най-различни материали това, което искате да получите. Може да избирате между различни видове меко и твърдо дърво, ПДЧ, МДФ, както и меки метали и сплави като алуминий, сребро, злато, бронз и други материали като кориан, акрил, ПВЦ.

Колко струва тази машина? Цената е $2000 плюс още $150 за доставка извън рамките на САЩ. Тук се гответе и за освобождаване на пратката на митница, като ще платите ДДС и сигурно ще загубите един ден във формалности. Но сравнително евтино, за да се почувствате като Създателя, поне за малко.

Ето няколко примера за неща, които може да направите с Carvey: