Григор Димитров се класира зa четвъртфиналите на силния турнир в Базел след категоричен успех с 2:0 сета (6:2, 6:2) над 44-ия в световната ранглиста Вашек Поспишил (Канада). Това бе втора среща между двамата на ниво АТП и втора победа на сметката на най-добрия ни тенисист.

Благодарение на успеха, българинът си осигури € 36,310 от наградния фонд и 90 точки за световната ранглиста, а в спор за място на полуфиналите ще срещне световния номер 2 и носител на 17 титли от Големия шлем Роджър Федерер. Това ще бъде втори двубой между двамата, една година след първия им сблъсък, който бе също в Базел, отново на четвъртфиналите. В единствената им досегашна среща, Маестрото зарадва публиката в родния си град с успех след 6:3 7:6(2).

Мачът между двамата  ще бъде утре на централния корт, с начален час не преди 21:00.

След като във вчерашния си мач срещу 17-годишния Александър Зверев Димитров определено не се чувстваше добре и изпитваше сериозни затруднения при придвижване, днес българинът показа коренно различна игра. Димитров сервираше стабилно, демонстрира увереност от основна линия и не изпусна инерцията до края на срещата.