По-малко конфронтация и повече сдържаност на политиците препоръча бившият премиер Симеон Сакскобургготски пред БТА, по повод предстоящата премиеа на автобиографията му - "Една необикновена съдба".

"Обединението се постига чрез диалогичност, чрез общи идеали, които засягат всички." каза още Сакскобургготски. „Може би греша, но наистина ми става криво и съжалявам много, когато се акцентира толкова върху всичко най-лошо у нас. Стига да се огледаме има толкова страни, където също има проблеми и хората се справят, тези страни не загиват, не изчезват, не се заличават”,

Прекалява се с черногледството, смята бившия министър-председател. Според него, България има много възможности, а ние сме интелигентен народ, просто трябва да си променим мирогледа. Много страни са преминали през изпитания и се реализират, главното е да не се оплакваме, че сме "най-най". А да видим как можем всички всички заедно да допринесем, всеки по свой начин, но ефектът да бъде такъв, че да наваксаме времето най-вече да се подобри и животът на хората, каза още Сакскобургготски.