Британският актьор Крисчън Бейл ще играе главната роля в биографичния филм за основателя на компанията Apple Стив Джобс, съобщи за агенция Bloomberg сценаристът Ааарън Соркин.

Стив Джобс на млади години.

Снимките на лентата започват в близките месеци. В основата ѝ е бестселърът "Стив Джобс", написан от бившия шеф на CNN и редактор на седмичника Time Уолтър Айзъксън. Книгата, излязла през октомври 2011 г., е на базата на десетки интервюта на Джобс, а също и върху разкаците на много хора, повечето членове на семейството, приятели, колеги и конкуренти на гения.

Напомняме, че Ааарон Соркин е носител на "Оскар" и "Златен глобус" за сценария на "Социална мрежа" (2010) - филм за основателя на Facebook Марк Зукърбърг.

Крисчън Бейл се прочу Батман в най-смислените филми за човека прилеп до ден днешен - трилогията на Кристофър Нолан. Англичанинът обаче изобщо не е случаен хубавец, а сериозен и изключително талантлив актьор - носител е на "Оскар" за ролята си във филма "Боксьорът" (2010).

"За ролята на Джобс ни беше нужен силен актьор в определена възрастова група и Крисчън е идеален за целта. Даже не му се наложи да минава на проби", отбеляза Соркин. Била е разглеждана "кандидатурата" на Леонардо ДиКаприо, но Бейл го изпреварил с цяла обиколка.

Това няма да е първата лента за основателя на Apple, починал от рак през октомври 2011 г. Миналата година по екраните излезе "Джобс: империя на съблазънта" с Ащън Къчър в главната роля. Лентата обаче не се хареса нито на публиката, нито на критиката и нямаше никакъв успех.