Легендата на "Ливърпул" и шотландския футбол Кени Далглиш е дал положителна проба за COVID-19 и е приет в болница, съобщава Би Би Си, цитирайки семейството му.

Добрата новина е, че на този етап 69-годишният бивш играч и треньор няма симптоми. Далглиш се е подложил на тест на произволен принцип.

В официалното съобщение се казва, че преди да постъпи в клиника, Крал Кени, както го наричат феновете на "Ливърпул", се е изолирал у дома си, заедно с цялото семейство. Той благодари на здравните работници в цяла Великобритания и призовава всички да спазват мерките на правителството.

Кени Далглиш се надява скоро отново да си бъде у дома. Той е четири пъти шампион на Шотландия със "Селтик", преди да се присъедини към "Ливърпул" през 1977 г. Следват осем титли на Англия като играч и мениджър и три КЕШ. През 1995 г. Далглиш стана шампион и начело на "Блекбърн".

Любопитно е, че един от наследниците на шотландеца на "Анфийлд" - сегашният капитан Джордан Хендерсън, оглави инициативата във Висшата лига "Играчите заедно", целта на която е футболистите да подпомогнат здравната система. Досега събраните пари надвишават 4 милиона паунда.