"Локомотив" (Пловдив) победи "Славия" с 2:0 като гост в мач от 13-ия кръг на "А" група, благодарение на два гола на лидера си Мартин Камбуров. На стадиона в квартал "Овча Купел" над всички бе капитанът на "смърфовете", който само преди седмица наказа "Левски" в 93-тата минута за крайното 1:1 на "Лаута".

Три минути след почивката опитният нападател и ветеран се възползва от грешка на Мичел Бургзорг и останал очи в очи с Георги Петков, откри резултата. В 71-ата домакините останаха с човек по-малко след директен червен картон за Цветомир Панов, който изрита в главата Бирсент Карагерен. Осем минути по-късно гостите си осигуриха трите точки с втори гол на Камбуров, който реализира с точен изстрел от точката на дузпата.

След този успех "Локомотив" събра актив от 13 точки и измести "Славия" от 12-ото място, докато "белите" са съвсем близо до зоната на изпадащите с 12 пункта. Толкова има и тимът на "Марек", който взе ценна победа с 1:0 при гостуването си на "Хасково" в битка между новаците в елита.

В третия мач от ранния следобед "Ботев" (Пловдив) взе дербито на Тракия срещу "Берое" с 3:1 в "Коматево". Този двубой приличаше на софийския между "Славия" и "Локо" по това, че също бе решен от ветеран - Иван Цветков. 35-годишният ветеран се разписа веднъж и прибави две асистенции за Милен Гамаков и Томаш Иршак, които вкараха първото и второто попадение. В края Димо Бакалов направи загубата на гостите малко по-почетна. 

Беройци останаха с човек по-малко още в 38-ата минута, когато Игор Джоман бе изгонен за два жълти картони, заработени за броени минути.

В късния мач "Литекс" победи "Локомотив" (София) с 4:2.