Борислава Латинова, която обвини полицайката Нели Върбанова, че я е опипвала при претърсване, има регистрация за кражба и административни наказания.

Това заяви днес самата Нели Върбанова пред журналисти.

Двама от мъжете, с които пътувала Борислава в бялото ауди, били регистрирани в полицията по обвинения почти по целия Наказателен кодекс - кражби, противозаконно отнемане на автомобили, взломни кражби, грабежи и наркотици. Това потвърди и директорът на Четвърто РПУ Валентин Бучински.

"Самата Латинова нямаше абсолютно никакви претенции към тази проверка и оказваше съдействие. Тя обясняваше какво има в джобовете й, показваше портмонето и гримовете си", каза Върбанова малко по-късно пред Люба Кулезич в Нова телевизия. Според нея, момичето дори я попитало дали баща й ще разбере за нейните показания.

Върбанова отново заяви, че не е опипвала Борислава никъде. От интервюто  се разбра, че 38-годишната жена е полицай от пет месеца, преди това е била графичен дизайнер в рекламна агенция. Решила да смени работата си и е убедена в клетвата, която е положила в школата. Кулезич обясни появата на Нели Върбанова пред медиите така: "През седмицата поисках да чуя другата гледна точка, освен тази на плачещата по телевизиите студентка и плачещия й баща. Успях да направя интервю с полицайката, което обаче много разгневи разните "институционални" журналисти. Станал страхотен скандал, те питали МВР откъде-накъде, коя е тази Кулезич, че да взима ексклузивно интервю..." И от МВР решили Нели Върбанова да се появи наживо и пред останалите медии.

Нели Върбанова обясни, че аудито било спряно поради извършено същия ден тежко криминално престъпление. Полицаите били инструктирани да спират за проверка луксозни автомобили, тъй като те често биват използвани от престъпници. "Всъщност обиск не е имало, рутинна проверка в определени ситуации, бях нощна смяна, изпълнявахме си задачите по инструктаж. Това, което аз направих, беше, проверка на водачите, те бяха четирима на брой...  Минах на полиграф по собствено желание, не смятам, че трябва да коментирам въпросите, които са ми задавани", каза  Върбанова.

Нека да не коментираме записите от камери, поиска  началникът на 4-то РПУ. "Смятам, че е редно и тя да се подложи на полиграф", заяви полицайката. 

Снощи обаче Клуб Z разговаря с Борислава и  с баща й и те не са склонни вече да отидат на детектор.

Психиатърът и адвокатът, които съветват фамилията, казали, че Борислава е на медикаменти и в момента не е удачно да минава тест на полиграф.

„Има и психиатрична експертиза, която съм приложил в прокуратурата, мотивира се бащата. - Но тя е в състояние, което не е реално – затова ни съветват да не минава на детектор на лъжата. Така я посъветваха и тогава на такова мнение сме и ние.“