Позабравеният главен фараон на държавата Иво Недялков, който лежа в затвора заради аферата с "Ийст-Уест интернешънъл", а в последствие бе напълно оправдан и осъди България в Страсбург, защити банкера Цветан Василев.

Изнесъл бил за един ден 200 милиона евро в чували! Това може да го твърди само човек, който не е виждал повече от 50 евро накуп, каза Недялков в интервю за Миролюба Бенатова, което ще бъде излъчено в предаването "Дикoff" на Нова телевизия.

Според него наистина в случая с КТБ наистина са допуснати грешки от мениджмънта на банката, собственика ѝ и от банковия надзор на БНБ, но въпреки това Василев бил незаслужено сатанизиран.

"Ийст-уест" не беше пирамида и върховният съд го установи. С мен се случи същото, което сега става с КТБ, каза Недялков.  

Той обясни, че до фалита на инвестиционната му компания се стигнало заради грешките, които първопроходците допускат.

И Цветан Василев е имал добри намерения. Съчувствам му. Играл съм в този филм. Никой не заслужава подобно отношение. Неговото бъдеще е моето минало, завърши философски Недялков.

Иво Недялков основа смятаната от мнозина за пирамида компания "Ийст-уест интернешънъл" през 1992 г. Дружеството обещаваше много високи лихви и привлече огромни за времето си средства. Те бяха достигнали 1,1 млрд. лева преди фалита на компанията в края на 1994 г.

В една от редките си медийни изяви преди време Недялков разказа как през ноември 1989 г. Андрей Луканов събрал над 150 избраници на комунистическия режим и им казал: "Другари, назначавам ви за милионери".