Хиляди германци излязоха на протест срещу мерките срещу коронавируса. Протестите се състояха в няколко големи града – Берлин, Щутгарт, Мюнхен, Франкфурт, Кьолн, Хановер. Не е ясно колко точно са били участниците. Властите са разрешили максимален брой от 10 000 души.

Протестите са организирани от иницативата "Инакомислещи".

В протестите участваха най-различни групи хора – някои от тях загубили бизнеса си заради карантината, други, невярващи, че съществува епидемия.

Участниците издигаха лозунги срещу Бил Гейтс и предупреждения, че предстои "завладяване на света". Не малко от участниците са привърженици на крайнодесните, а в протестите са се влели и демонстрации на антиваксъри.

Докато в Щутгарт мнозинството спазваше правилата за дистанция, в Берлин полиция задържа за кратко около 30 души, които са отказвали да стоят на разстояние един от друг. Въпреки многократните призиви на полицията, те не са се раздалечили и са замеряли полицаите с бутилки. Данните им са били записани, съобщиха от полицията.

В Мюнхен на "Мариенплац" се събраха 3000 души. Протестът е бил разрешен, но сам за обявените предварително 80 души. Въпреки това полицията е позволила демонстрацията да се проведе, тъй като е преценила, че разпръсването й ще е несъобразена като наказание по размер на неподчинението мярка.