Лидерът на ДСБ и съпредседател на парламентарната група на Реформаторския блок Радан Кънев е гласувал "въздържал се" при избора на Цецка Цачева за председател на НС и това ядосало ГЕРБ, стана ясно от коментар на Цветан Цветанов пред Нова тв. Според втория човек в ГЕРБ такава демонстрация не била редна, особено след като преди това в преговорите между двете формации нещата били изяснени, а и нямало дебат в парламентарната зала след предложението за Цачева. Ако имал нещо против Кънев можел да го каже от трибуната.

А представете си какво ще стане при избора на правителство, риторично попита Цветанов. И тогава Кънев можел да поднесе неприятна изненада.

Зам.-шефът на герберите обяви, че още вчера е депозирал в НС декларация, че е готов да си свали имунитета и призовава главният прокурор Цацаров да поиска отнемането му. Така Цветанов отговори на питане какво става с поредицата от дела срещу него. Още преди сформирането на новия парламент Цацаров обяви, че ще поиска три имунитета - на Цветанов, Станишев и Сидеров, заради спрени процеси срещу тях поради "чадъра" в качеството им на народни представители.

Цветанов за пореден път бе категоричен, че няма да става вътрешен министър отново, а ще се фокусира в партиините дела и ще работи за подготовката и организацията на партията за предстоящия догодина вот за местна власт.