Шестлентовият път, който ще свърже Околовръстното шосе на София и един от най-големите столични квартали - "Младост", вече си има визуализация и тя беше надлежно публикувана днес от премиера Бойко Борисов в неговия фейсбук профил. 

В поста си Борисов обясни, че работата по големите инфраструктурни проекти никога не е спирала и поради тази причина правителството може да се похвали, че работата по конкретното разширение напредва. 

"Проектът предвижда съществуващият двулентов път да бъде разширен в шестлентов, с което пътуването ще бъде по-бързо и безопасно."

Припомняме, че общата инвестиция за разширението на околовръстния път на София ще струва около 150 милиона с ДДС. Парите идват от републиканския бюджет и бяха отпуснати  едва след като Йорданка Фандъкова обяви, че ще се кандидатира още веднъж за кмет преди предишните избори. 

От написаното от премиера разбираме, че участъкът, който е с дължина от 6 км, ще бъде построен в срок - до края на следващата година. Трафикът там бил много натоварен, информира ни Борисов - рез него преминават между 22 000 и 26 000 превозни средства на ден.