Финландският комик Исмо Леикола спечели състезанието "Най-смешна личност в света" в състезанието на Laugh Factory ("Фабрика за смях") в Щатите, предаде АП.

"Държавите не си дължат пари една на друга, те дължат пари на банка. А ако държавите дължат пари на банка що за глупост е да ги плащат? Все пак държавата има армия, а банката разполага с четирима касиери и чистачка." 

Тази шега предизвика най-много смях в "Лаф Фактори" по време на полуфинала в Лос Анджелис и изпрати Леикола на финала. После във филиала на "Лаф фактори" в Лас Вегас той излезе победител в надпреварата между петима комици. Състезанието изцяло зависеше от гласуването за участниците по интернет. Рижият финландец с тънка усмивка и убийствено чувство за хумор получи одобрението на 158 945 души, докато останалият на второ място пакистанец Саад Харун се задоволи с 59 213 гласа. Леикола отнесе за първото си място и парична награда в размер на 10 000 долара.

Състезанието е инизиатива на собственика на Laugh Factory Джейми Масада, който има намерение да започне да го провежда всяка година. Той изрази надежда, че ако надпреварата може да покаже, че ако хора от различни страни се смеят заедно, то те ще оставят настрана разликите помежду си.

Ние от своя страна можем да му предложим плеяда български политици и банкери, които с успех могат да се борят за титлата "Най-смешна личност в света". Жалко, че това, което говорят и правят, обисновено накрая разплаква зрителите.