Британският актьор Даниъл Радклиф събра очите на публиката в телевизионното шоу на Джими Фалън по CNBC. Водещият попита изпълнителя на Хари Потър може ли да рапира и Радклиф се почувства длъжен да отговори утвърдително на въпроса. За да го докаже, актьорът избра песен на американския хип-хоп дует Blackalicious под заглавие Alphabet Aerobics ("Азбучна аеробика").

В текста на парчето е използван литературният прийом тавтограма - събран е от части, всяка от които започва с последователна буква от английската азбука. Особеност на композицията е постепенно увеличаващото се темпо, което в края достига до истерична скороговорка и предполага отлична артикулация. Даниъл Радклиф доказа пред екзалтираната публика, че владее до съвършенство тази актьорска техника, без да използва вълшебни пръчки и други магьоснически помагала.

 

За да прецените дали се справя добре, ето и оригинала на парчето:

Иначе последната изява на порасналия Хари Потър са във филма "Приятелство и никакъв секс" с нашумялата Зоуи Казан. В момента Радклиф се снима в "Бруклинският мост", разказващ за строителя на съоръжението, а също и в новия "Франкенщайн", в който изпълнява ролята на гърбавия помощника на доктора - Айгор.