"Левски" се размина с леки наказания за инцидентите на феновете си по време на Вечното дерби срещу ЦСКА (0:3) миналата събота. "Сините" се домакинстват без публика в един мач, а общата стойност на глобата им е 25 хиляди лева.

Това е за навлизане на публика на пистата и наранените двама полицаи. Те са представили медицински свидетелства пред дисциплинарната комисия на БФС, която днес заседава повторно заради мача между двата съперника. В същото време, както вече ви информирахме, за футболния дисцип случай "Стойчо Младенов" няма, тъй като треньорът на "червените" не е пратил своето медицинско за удара със снежна топка. Комисията счита, че такъв случай няма.

„Причината за наказанието на "Левски" е нараняването на двама униформени полицаи, което е станало при нахлуването на запалянковците в края на мача, обяви председателят на дисциплинарната комисия Юрий Кучев. - Единият е ударен в бедрото, а другият - в главата. Затова "Левски" е лишен от домакинство за един мач. В комисията не е постъпило медицинско от страна на Стойчо Младенов, което за нас означава, че той няма нараняване.  Ние смятаме, че е по-подходящо тимът да играе без публика на своя стадион. Затова заменяме наказанието."

"Понеже на "Левски" не му се случва за първи път, а за трети този сезон, има допълнителна глоба от 15 000 лева, допълни Кучев. - Наказан е и Тодор Янчев от ЦСКА (бел. ред. помощник треньорът на "червените") заради изританата топка към скамейката на противника. Той няма да изпълнява задълженията си за 1 мач и е глобен с 500 лева."

А финансовата санкция за "сините" скача до 25 000, тъй като фигурират традиционните фенски провинения за пиротехнически средства, навлизане на публика и хвърлени предмети към терена. Глобата на ЦСКА е 4000 лв. плюс задължението да бъдат възстановени щетите на ст. "Васил Левски".

Междувременно изпълнителният директор на "Левски" Константин Баждеков, който се яви пред комисията, обяви, че "сините" официално предлагат на ЦСКА дербитата между двата отбора да се играят отново на клубните стадиони. Една от причините е финансова - само за последния мач клубът от "Герена" е платил на Национална стортна база за наем и други разходи 60 000 лева. "Левски" трябвало да подпише седем договора за един двубой (!), а не домакинства на своя стадион, поради което и нямало как да носи пълна отговорност организацията на срещата.