"Алегро", най-популярният онлайн акцион в Полша, засне трогателна коледна реклама, пише Boredpanda. Това е история за възрастен поляк, който си поръчва учебниците "Английски за начинаещи" и започва усилено да учи новия език.

Рекламата е създадена от намиращата се във Варшава агенция "Бардзо" и в нея е залегнало посланието, че нещата могат да имат по-дълбок и по-важен смисъл.

Възрастният мъж е забавен, докато учи непознатия език - упорито, навсякъде, а ние непрестанно си задаваме въпроса: "Защо му е всичко това?". Какъв е краят на историята - той стяга куфари, хваща самолета и накрая подава ръка на малко момиченце и му казва на английски: "Hi, I am your grandpa" (Здравей, аз съм дядо ти).

Рекламата е гледана от над 2 млн. души в Youtube.

"Историята е за дядо, който преодолява препятствия, за да се събере с любимите си хора в чужбина. Много поляци имат подобни изживявания. Близо милион поляци напуснаха страната си в търсене на работа, основно към Великобритания. Въпреки относително малкото разстояние между двете държави, връзките между семействата отслабват. Затова и Коледа за мнозина е тежко време", обясниха от "Алегро" идеята на рекламата.

Ето и видеото: