Китаристът на "Бон Джоуви" ни напусна окончателно, призна с половин уста лидерът на групата Джон Бон Джоуви.

Това се случи по време на премиера на нов филм. Журналистът Роджър Фрийдман разговаря с Джон и съпругата му Доротея и по време на разговора попита какво става напоследък между Ричи и групата. "Той напусна. Тръгна си. Не таим лоши чувства към него. Да бъдеш в банда не е доживотна присъда", отвърна Джон.

Проблемите между китариста Самбора и "Бон Джоуви" не са новост. Пред април миналата година Джон Бон Джоуви заяви, че Ричи няма да участва в предстоящото турне на групата. "Поради лични проблеми Ричи Самбора няма да участва в предстоящото ни турне. Но всички концерти ще протекат както е предвидено", каза той.

TMZ пък съобщи, че причината за раздялата е, че Ричи се чувства подценен от Джон, а също имало и финансови спорове. Според "Ню Йорк поуст" китаристът не точно си е тръгнал, а бил принуден да го направи - 31 години след сформирането на групата.

В края на април миналата година Джоуви подчерта, че Самбора "категорично продължава да бъде част от бандата", макар че не взе участие в турнето им Because We Can. От тогава китаристът развива соло кариера.