Пазарджик излиза на протест днес срещу шума от ромските сватби, съобщи радио "Дарик". Проблемът е от десетки години и не намира решение, въпреки многократните опити на потърпевши за промяна на Наредбата за обществения ред. Общоградският митинг-протест ще се обяви категорично против "звуковия терор" от ромските тържества и тормоза върху живеещи в няколко пазарджишки квартала.

Жителите, обединени в Граждански инициативен комитет "Ред и спокойствие" настояват общинските съветници на Пазарджик да преразгледат проектонаредбата за обществения ред и да вземат решение, което хората чакат от години, ромските тържества на открито да бъдат забранени.

Потърпевшите от шумните ромски веселби  поканиха местните парламентаристи и кметът Тодор Попов да им гостуват и сами да се уверят възможно ли е да се издържа на звуковия терор. От комитета заявяват категорично "с ужас очакваме затоплянето на времето - тогава започва ромският звуков апокалипсис" и дават пример, че този проблем е решен успешно в Бургас, Шумен, Панагюрище.