Цветана Пиронкова приключи участието си на турнира от WTA 125К на твърди кортове турнира в Сан Антонио, Тексас. Първата ни ракета отстъпи на полуфинал с 1:2 (4:6, 6:2, 4:6) пред японката Мисаки Дои.

Срещата продължи повече от два часа. Пиронкова се размина с възможността да играе на финал за първи път от януари 2014-а г. 

Цвети започна отлично срещата и след ранен пробив поведе с 2:0. Дои обаче успя да изравни за 2:2, след което взе сета с 6:4. През втората част Пиронкова доминираше тотално и набързо изравни резултата след 6:2 в своя полза. 

Решаващият трети сет се забави с повече от 5 минути, тъй като Дои напусна корта. Това явно повлия на Пиронкова и тя регистрира пасив от 0:3 гейма, който до края на двубоя така и не успя да навакса. 

Все пак българката приключва турнира с 57 точки на сметката си, които трябва да я върнат в Топ 100 на ранглистата при следващото й обновяване в понеделник. Тя получи 6500 долара от наградния фонд в размер на $125 000. През следващата седмица пловдивчанката ще участва на силния турнир в Маями, където ще трябва да играе квалификации, пише tennis24.