"Темпъл ъф дъ Дог" - така се казва най-известната супергрупа от грънджа, която се е събирала... поне на този свят. Не е известно какви ги вършат Кърт Кобейн, Лейн Стейли и разни такива на "оня"...

Та, съвсем живите членове на "Саундгардън" и "Пърл" Джем" избухнаха с концерт в Tower Theater, Филаделфия, като първа дата от турнето по повод 25-ата им годишнина.

Насладете се на Крис Корнел и Мат Камерън от може би най-музикантската банда от сиатълскатта вълна - "Саундгардън"... Плюс Стоун Госард, Майк Маккриъди и Джеф Еймънт от щурите и емоционални "Пърл Джем". Именно те създават "Темпъл ъф дъ Дог" като трибют в памет на поредната жертва на свръхдоза от онези години - Андрю Ууд от групта Mother Love Bone.

Паметната петъчна вечер във Филделфия не мина без кавъри на Mother Love Bone. Освен това обаче изпълниха култови песни от ЕР-то им от 1992 г., носещо името на групата и кавъри на Дейвид Бауи, "Лед Зепелин", "Блек Сабат".

Ето как звучи Quicksand на Бауи.

С огромно (оправдано) самочувствие Крис Корнел може да пее Бауи, Робърт Плант, партията на колегата си Еди Ведър и дори... Ози Озбърн:

 

 

А това е знаковата Hunger Strike на групата:

Другото голямо име зад микрофона на супергрупата - Еди Ведър от "Пърл Джем", се оказа зает в Чикаго и пропусна концерта в петък, пише "Ролинг Стоун".

Само чуйте тази "жица"...