Лидерката на БСП Корнелия Нинова обвини в лъжа министърката на регионалното развитие в оставка Лиляна Павлова. Причината - твърдения на министерството, че БСП били против програмата за саниране и нямало да подкрепят продължаването й.

„Ние не сме против санирането, г-жа Павлова лъже. Бихме продължили програмата за саниране, ако спечелим следващите избори, правейки я по-прозрачна и достъпна като процедура", заяви Нинова.

Водачката на левицата обяви курс за превръщане на БСП в "модерна лява партия". И заяви, че за предстоящите предсрочни парламентарни избори червената партия ще предложи нов формат на коалиция. Сега коалицията е "БСП - лява България" и в нея са партии като "Движение за социален хуманизъм", "Европейска сигурност и интеграция", ЕВРОРОМА, Земеделски съюз "Александър Стамболийски" и др. 

Нинова подчерта, че иска промяната, която е започнала с президентските избори, да продължи.

„Ще предложим открит и нов стил, директен разговор с хората. Директен разговор с народа, без задкулисие“, обясни лидерката на БСП.

Тя добави, че преформатирането на коалицията "БСП - лява България" означава и намаляването на броя на партиите в нея, но повече яснота за този процес ще има след конгреса на левицата, който ще се проведе през януари.

Нинова каза, че БСП няма да предлага хора в администрацията на новия президент Румен Радев. В същото време подчерта, че в момента страната има президент и той трябва да реди служебния кабинет и да носи отговорност.

Лидерката на левицата отрече партията да има нещо общо с назначаването на Дончо Атанасов за шеф на Агенция "Пътна инфраструктура" на мястото на подалия оставка инж. Лазар Лазаров.

"Нямаме участие и разговори за договарянето на този пост. Не сме информирани за това решение“, каза Нинова и посъветва да се зададе въпрос на дали Лазаров бяга от поста заради възможни съмнения за корупция.