Може би втората мисъл на този, който е открил дисторшън ефекта за китара, е била: "Абе я да видим как ще звукне оная "боза"... Първата му мисъл естествено е била Smoke On the Water.

И така до ден днешен: някои песни просто плачат да ги повтвърдиш малко... Или повечко!

Да започнем с немците At Vance и техния прочит на шедьовъра на АББА The Winner Takes It All:

Доста пауър, а?

Изобщо, освен любовта към АББА, At Vance свирят в албумите си и класики от Лудвиг Ван Бетовен, Антонио Вивалди и т.н. Но тях може да си намерите сами. 

Firewind пък стоят зад тази преработка от 2008 г. на уникалното парче Maniac на Джорджо Мородер, известно от "Флашданс". Насладете му се...

Смятате, че Мадона има качества, но е малко лигава? Вижте само какъв потенциал има в нейната La Isla Bonita:

Twilight Guardians са финландци, които явно не си падат по бонбонените "бонити"...

Изобщо на Север в дългите студени нощи масово се раждат подобни изпълнения, след като има цели албуми като Swedish Hitz Goes Metal.

От същата държава са Lillasyster, които... меко казано, са вдъхнали нов живот на Риана на чадъра.

Когато си рок група, изкарала милиони за замъци и яхти със сълзливи баладки, все идва някой, който се захваща да направи по-рок твоето творчество...

Sonata Arctica изпълняват Scorpions! Не е смешно...

И една изненадка - Elvenking се италианци. Heaven Is a Place On Earth на Белинда Карлайл им се получава сякаш по-добре от на авторката.

Но нека вървим нагоре по отношение на качеството... Изключителен кавър на Disturbed на The Sound Of Silence! Знаете го - и преди сме писали за него.

Ако погледнете Alien Ant Farm, сигурно ще си кажете, че са поредните калифорнийски лигльовци - airheads по бермудки със скъпи инструменти?! Само чуйте певеца...

Знаете как се пее Джако, нали? Не знаете? Ами, трудно се пее...

А ето и отмъщението с обратен знак - с него може да се утеши всеки, на когото му става лошо от дисторшън-китари и барабани с две каси: