Многофункционален терминал за смартустройства въвежда в новата Е-класа на Мерцедес производителят на гуми Continental.

Т.нар. Multifunctional Smart Device Terminal ще позволява интеграция на всякакви видове смартфони със системите на автомобила.

За да свържете безжично телефона си към колата, вече няма да е нужно да нагласяте досадната и мудна Bluetooth връзка и да убеждавате двете устройства да се намерят, разпознаят и свържат. Просто включвате NFC функцията на смартфона си и го слагате на специално място в централната конзола. Технологията, която работи на далеч по-късно разстояние от Bluetooth, е и далеч по-проста. 

"Това е първо по рода си устройство и водачите ще могат да се насладят на пълна интеграция на мобилните им устройства с автомобила при най-високи бизнес стандарти на услугите", твърди ръководителят на подразделението за шасита и сигурност в Continental Андреас Волф.

Това ще позволява и на телефона ви да служи като дигитален ключ за автомобила, значително по-сигурен от механичния ключ или обичайните имобилайзер устройства. Същевременно потребителят е максимално улеснен - просто слага смартфона на мястото му и натиска старт-стоп бутона.

Докато е на мястото си, телефонът ще може да се зарежда - ако поддържа безжично зареждане - и също така ще е свързан с външната антена на колата, което позволява много по-добър сигнал.