Групата DER HUNDS ще представи България на престижния европейски фестивал Eurosonic-Noorderslag в Грьонинген, Холандия. Голямото музикално събитие е в средата на януари 2017 г., а дотогава момчета от  бандата се подготвят ударно за международната си изява.

Групарите получиха шанса да участва във феста, след като спечелиха две награди от авторитетния конкурс на Българското национално радио "Златна пролет" с песента си "Спомен". Една от тях им дава право за участие на фестивала в Грьонинген, който събира над 230 изпълнители всяка година на 30 сцени в центъра на града.

Парчето "Спомен" можете да чуете тук

Фестивалът Eurosonic е едно от най-значимите европейски събития за поп, рок и world музика. Главна цел на организаторите му е по-широко разпространение на европейската музика. Eurosonic се посещава редовно от професионални рекламни агенти, организатори на фестивали и импресарски компании, а участието в него е отличие за всеки музикант. Нашата група ще има шанса да свири 45 минути на една от сцените на феста. 

Преди да заминат за страната на лалетата DER HUNDS ще свирят и пред българската публика с концерт на 16-ти декември в Студио 1 на БНР. Там групата ще представи видеото към сингъла "Fire", който е част от новия им трети албум, както и програмата за изявата им в Грьонинген.