Красимир Балъков заема 57-мо място в класация на 100-те най-велики играчи на Бундеслигата за всички времена. Листата е съставена от вестник "Билд", като участие вземат 64-ма спортни журналисти. Всеки един от тях е посочил по 50 имена. Първият получава 50 точки и т.н. Краси Балъков събира 416 за 57-ата позиция.

В представянето на българина в най-тиражния всекидневник в Европа се посочва, че Бала е бил мозъкът на магическия триъгълник с Фреди Бобич и Джоване Елбер в състава на "Щутгарт" през 90-те години.

Зад търновеца до 60-о място са подредени Марко Ройс, Марселиньо, Аилтон...

След това до №100 има много известни имена. Сред тях са испанската легенда Раул, настоящи и бивши национали на Германия като Матс Хумелс, Карл-Хайнц Ридле, Олаф Тон, Месут Йозил, Клаус Алофс, Клаус Аугенталер, Лукас Подолски...

А също така Бишенте Лизаразу, Жан-Мари Пфаф, Гуидо Бухвалд, Жоржиньо и Андреас Херцог, който е на последната позиция.

Междувременно феновете на "Щутгарт" определиха Красимир Балъков за най-добрия футболист на "швабите", обличал фланелката на тима, в друга класация.

През миналата година Красимир Балъков, който в момента е без работа и кара стажове в германски клубове, навърши 50 години.