През изминалата нощ температурите в някои части на България паднаха под минус 20°C. Най-студено беше в областите Кюстендил, Благоевград и Перник - там бяха измерени минус 26°C. 

В нощта срещу понеделник минималните температури ще бъдат малко по-високи, но отново остава много студено. До минус 18°C ще паднат температурите в Разград, Русе и Шумен. Прогнозата за Велико Търново е дори за минус 19°C. 

В София "най-топло" ще бъде в ранния следобяд - минус 11°C. През нощта се очакват минус 16°C. 

Прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН за следващата седмица е за съвсем слабо затопляне, но все още за студена зима. Минималните температури ще продължат да бъдат под и около минус 10°C, докато максималните ще достигнат 0°C чак в края на седмицата. 

Според Sinoptik.bg изключително ниските температури ще се задържат още три-четири дни. Прогнозата за минималните стойности в сряда и четвъртък отново са за минус 20°C в Кюстендил и Благоевград. 

За първи път максималните температури може да достигнат 0°C в петък и събота. На това "затопляне" първо ще се зарадват хората в югоизточна България. 

Ето прогнозата за първия работен ден от седмицата - 9 януари: