"Ливърпул" и "Челси" направиха 1:1 в големия мач на 23-тия кръг във Висшата лига на Англия. Резултатът е по-добър за "сините", които са лидери в класирането. Най-вече предвид факта, че "Арсенал" загуби днес, а "Тотнъм" направи 0:0.

Така "Челси" има 56 точки, а "шпорите" и "артилеристите" по 47. "Ливърпул" е четвърти с 46. Следват манчестърските отбори - "Сити" с 43, а "Юнайтед" с 41. Техните мачове от междинния рунд са в сряда.

На стадион "Анфийлд" двата съперника изиграха дерби, в което всеки можеше да е победител и нямаше да е незаслужено. "Челси" поведе при единственото си по-опасно положение пред вратата на противника преди почивката. Това стана в 25-ата минута, когато Давид Луис изненада най-вече вратаря Симон Миньоле при изпълнение на пряк свободен удар.

Стражът подреждаше защитата, когато бразилецът се засили и шутира, а топката се отби в дясната греда и влезе в мрежата. А "Ливърпул" имаше териториален превес и бе по-настойчивият състав. Не създаде обаче чисти възможности за гол.

Домакините прибавиха острота след антракта. Фирмино направи фрапантен пропуск почти на празна врата. В 58-ата Вайналдум изравни с глава.

До края имаше по няколко интересни ситуации за гол и за двата цвята, но "Челси" съжалява повече. В 76-ата минута Диего Коста бе препънат в наказателното поле и сам изпълни дузпата, но Миньоле се реабилитира за гафа си при гола, уцели ъгъла и парира удара.

Малко след това "Ливърпул" извади късмет след удар на Педро.

"Арсенал" поднесе горчив хап на привържениците си за 1:2 при домакинството на "Уотфорд". "Топчиите" губеха с 0:2 на почивката. Върнаха един гол, удариха и греда, но допуснаха сензационна загуба. През уикенда им предстои гостуване на "Челси".

Неочакван бе и хиксът на "Тотнъм" на терена на "Съндърланд" - 0:0.