Най-важно е да се възстанови топлоснабдяването, но след това ще започнат проверките на всички нива, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова по БНТ. За съжаление наистина изключително тежки аварии в последните дни оставиха без отопление и топла вода хиляди хора, добави тя. 

За поредна нощ екипите на“ Топлофикация“ работиха, така че рано тази сутрин са приключили действията. Вече започва пълненето на системата. Това е много бавна дейност, така трябва да бъде, за да не възникват нови аварии, но все пак се надявам това да приключи, посочи Фандъкова.

„Тази нощ бях на място без предупреждение, за да проверя, защото за мен е изключително важно да се работи денонощно, защото за хората цялата ситуация, която продължава дни наред, е изключително неудобна. Така че най-важното в момента е да се възстанови топлоподаването“, допълни тя.

„В същото време ръководството на дружеството забави надеждна информация, затова още във вторник разпоредих да правят всекидневни брифинги, да информират хората“, отбеляза още столичният кмет. Фандъкова обясни, че е поискала днес, на заседанието на Столичния общински съвет, да бъде изслушано ръководството на „Топлофикация“ София за причините и за действията по отношение на аварията. „Най-важно е да се възстанови топлоснабдяването, но след това ще започнат проверките на всички нива, за да се установи начинът на действие. Никой не е застрахован от аварии, но е много важно хората да бъдат навреме и надеждно информирани и да се прави всичко възможно по най-добрия начин, за да се възстанови най-бързо топлоподаването“, каза още Фандъкова. 

Половин София продължава да е без парно и топла вода. Сутринта, също по БНТ, говорителка на "Топлофикация" обясни, че пълненето на системата отнема много време и "се надява в късните часове на петък да бъде възстановено топлоподаването".