За втори път в рамките на по-малко от година столичната галерия „Сезони“ представя „Дружество на невъзпитаните карикатуристи“ с обща изложба. Любителите на политическата карикатура ще могат отново да се насладят на сатиричните прозрения на най-некоректните, невъзпитани и даже направо подигравателни карикатури на 9 майстори: Алла и Чавдар Георгиеви, Анатолий Станкулов, Ивайло Нинов, Иван Кутузов, Илиан Савков, Маргарита Янчева, Христо Комарницки и Чавдар Николов.

Изложбата продължава лайтмотива на „113“ – миналогодишната изложба на групата в „Сезони“, посветена на изпадането на България на 113-о място в класацията за свободата на словото в света. Този път броят на авторите е по-голям, а на стълба на позора е завързана една стара госпожа със значително олекнала репутация – Темида (по прякор: Правосъдната система).

Вестниците може да не останат, интернет може да прелива от фалшиви новини, в класацията по свобода на словото България може да се срине от 113-о на 311-о място, но карикатуристите няма от какво да се страхуват. Тяхното забележително изкуство, съчетаващо в най-добрите си произведения блестяща рисунка, остра сатира и точен политически анализ, винаги ще има място – ако не в медиите, то в изложбените зали.

Изложбата бе открита на 16 февруари и ще остане в галерия „Сезони“ до края на месеца.

Чавдар Николов

Илиан Савков

Алла и Чавдар Георгиеви

Илиан Савков

Илиан Савков

Ивайло Нинов

Анатоли Станкулов

Анатоли Станкулов

Анатоли Станкулов

Христо Комарницки

Христо Комарницки

Маргарита Янчева

Иван Кутузов

Ивайло Нинов

"Площад Славейков"