Около 18 хиляди зрители са присъствали на мача "Левски" - ЦСКА-София (2:1) в началото на този месец на стадион "Васил Левски", личи от справка, публикувана на официалния сайт на "сините".

Точна бройка няма, тъй като в предоставанета информация липсват числа колко зрители са влезли със сезонните карти на "Левски" и колко са раздадените пропуски.

Вижте част от съобщението на клуба от "Герена", касаещо билетите:

"Уважаеми Левскари,

В отговор на молба, отправена към клуба, предоставяме на Вашето внимание информация за издадените билети за последното домакинство на ПФК Левски на 04.03.2017г.:

Сектор А – 3472, Сектор Б – 5566, Сектор В – 2453, Сектор Г – 5601. Общо 17092. Нямаме получена информация от националния стадион „Васил Левски“ за броя на държатели на сезонни билети на клуба, които са влезли на мача. Нашата оценка е, че са били около 900."

Нататък "Левски" благодари на феновете - поименно, изразили съпричасност към съдбата на клуба.

А справката с билетите показва, че медиите са останали далеч от посочената посещаемост на мача. Вижда ти се едно, но на практика излиза друго. По-малко от 20 хиляди означава, че арената в Борисовата градина дори не е била наполовина пълна, максималният й капацитет е 43 230 седящи места.

Левскарите са били повече от цесекарите. Първите заемаха секторите "А" и "Б", а символичните гости - "В" и "Г". "Червените" имат леко провъзходство откъм агитки - те са били малко повече в "Г", отколкото "сините" в "Б".