"Левски" спечели с 2:0 срещу "Ботев" (Пловдив) в мач от 25-ия кръг на Първа лига, игран на стадион "Георги Аспарухов". Първото полувреме бе по-интересно, тъй като тогава и гостите имаха интересни атаки, в които застрашаваха вратата на "сините".

В 16-ата минута резултатът бе открит от Роман Прохазка, който порази мрежата с хубав диагонален удар от около 18 метра.

След почивката превъзходството на "сините" бе по-голямо като притежание на топката и контрол. Бабатунде Адениджи напрактика сложи край на каквато и да било интрига още в 62-ата минута, засичайки топката в наказателното поле - 2:0.

Нататък "Ботев" не показа никакви аргументи да върне поне едно попадение.

Така кръг преди края на първата фаза в шампионата "Левски" е непоклатимо втори с 51 точки, на 13 от лидера "Лудогорец", който вчера допусна 2:2 срещу "Дунав" (Русе) в Разград.

Трети е ЦСКА-София с 46. "Червените" се добраха до 1:1 на терена на "Локомотив" (Пловдив).

Вече е ясна първата шестица или отборите, които ще се борят за призовите места - "Лудогорец", "Левски", ЦСКА-София, "Черно море", "Локомотив" (Пловдив) и "Дунав". Останалите ще водят битка за оцеляване.

"Ботев" (Пловдив) е седми с 32 т., колкото има и "Берое", а с една и две по-малко са съответно "Пирин" и "Верея". Седмата позиция е ключова във втората фаза, тъй като може да осигури класиране за турнира Лига Европа според новия формат на първенството във футболния ни елит.

Истинската новина на кръга обаче е свързана с мача "Нефтохимик" - "Черно море" (1:3). Дебют в Първа лига направи 17-годишният вратар на "моряците" Иван Дюлгеров. Той едва ли ще го забрави някога, тъй като при 0:0 преди почивката направи дузпа, но след това я спаси. Дюлгеров е роден през 1999 г.