HBO повдигна завесата на предстоящия седми сезон на „Игра на тронове“ с ново промоционално видео. Церсей, Денерис и Джон Сняг са поели по дългия път към новите центрове на своята власт.

Няма как да бъдем напълно сигурни, но според сайта Winteriscoming.net тези кадри не разкриват нищо от приближаващия нов сезон и надали са част от предстоящите епизоди. Много по-вероятно изглежда те да са заснети специално с рекламна цел.

Това е по-скоро тийзър, подобен на този, представен преди първия сезон на поредицата, в който различните герои бяха показани седнали на Железния трон. Въпреки че не ни подсказваха нищо конкретно от предстоящия сериал, кадрите изглеждаха много добре. И сега е така.

Ако се вгледаме в детайлите, виждаме Джон Сняг в Зимен хребет, Церсей, влизаща в тронната зала, и Денерис, седнала на новия си трон – който вече видяхме преди месеци, когато от снимачната площадка изтекоха няколко контрабандни снимки. Къде точно се намира този трон? Технически отговорът на този въпрос все още е спойлер, но ако потърсите в интернет, лесно можете да разберете.

Музиката, която звучи в промото, е силно меланхолична версия на Sit Down, песен от 1989 г. на британската рокгрупа „Джеймс“.

Началото на седмия сезон започва на 16 юли.

 

 

"Площад Славейков"