11 заглавия от програмата на „София филм фест“ 2017 ще може да се гледат безплатно онлайн през втората половина на този месец. От 15 до 30 април зрителите ще могат да видят филмите в платформата Festival Scope – за това няма да се заплаща и не се изисква резервация, но броят билети е ограничен до 200.

Сред интересните предложения е новият филм на Андрей Кончаловски „Рай“, последната романтична история на Франсоа Озон – „Франц“, и „Белгийският крал“, който е копродукция с България и бе представен на фестивала в Кан миналата година.

Зрителите ще могат да видят още „Кучета“ на Богдан Мирика, балканските „Смрадлива приказка“ (Мирослав Момчилович) и „Нощен живот“ (Дамян Козоле), както и „Отвъд тишината“ на израелския тандем Ерез Мизрахи и Сахар Шавит.

В селекцията влизат и четири документални филма, сред които българският „Дъга – разкази в картинки“ на Мария Николова, който проследява историята на култовото списание.

Може да се видят още „Сафари“ на Улрих Зайдел, „В сянката на нощта“ на Валентина Еспозито и забележителният „Денят на свободата – „Лайбах“ в Северна Корея“ на норвежкия режисьор Мортен Травик.

Площад Славейков