Димитър Бербатов е поканил сър Алекс Фъргюсън за треньор на отбора му United stars за благотворителния шоумач срещу сборен тим на Луиш Фиго на 14 юни на стадион "Васил Левски". Това обяви самият Бербо в интервю по bTV.

Чака се отговорът на шотландеца. Ако той се съгласи, отново ще бъде наставник на свои бивши звезди като Едвин ван дер Саар, Гари Невил, Неманя Видич, Патрис Евра, Пол Скоулс, Райън Гигс... А също така на Христо Стоичков, Красимир Балъков, Стилиян Петров, Мартин Петров...

Откакто се оттегли от "Манчестър Юнайтед" сър Алекс е посланик на "червените дяволи", има и пост в УЕФА - в комисията за промени във футбола.

По-рано днес Димитър Бербатов се погрижи гостите му да имат подобаващ транспорт. Звездите ще бъдат превозвани с луксозни SUV автомобили на марката Hyundai.

Те ще бъдат десетина и всичките са от високопроходимата гама на компанията. Днес Бербатов гостува в софийския шоурум на вносителя "Индустриал комерс" и лично се убеди в качествата на едно от возилата - брандирано специално за случая Santa Fe с турбодизелов двигател.

Един от най-големите в историята на българския футбол отговори на журналистически въпроси, позира за снимки и селфита със служителите на фирмата и дори покара въпросния Santa Fe.

В добавка фондацията му, която ще подпомогне талантливи българчета със събраните средства от мача, получи за ползване хибридния модел ioniq.

Пред репортерите Бербо днес не оповести нови имена за двубоя. Той знае името на треньора на неговия тим United stars, но не го съобщи.

"Ще има изненади за хората на стадиона, това е една от целите ни, рече бившият играч на ЦСКА, "Байер", "Тотнъм", "Манчестър Юнайтед", "Фулъм", "Монако" и ПАОК. - Ще запазим някои неща за последно. Пак казвам, че целта на този мач е да подпомогнем децата на България, той не е за мен."

А как се канят големи величия за каузата и лесно ли се съгласяват?

"Трябва да се отнесеш с уважение и респект към тези хора. Въпросът е да знаеш как подходиш. Аз имам привилегията да имам контакти с футболни хора и отново се уверих, че най-големите са най-здраво стъпили на земята. Чуваме се постянно, интересувам се дали се готвят", добави Бербатов.

Бербо бе гост в неделя на последния мач на стадиона на "Тотнъм" - "Уайт Харт Лейн". Арената, на която №9 игра два сезона, вече се разрушава, а в близост се гради нова, по-голяма и модерна.

"Запазих добри спомени от "Уайт Харт Лейн". Сега идва време за ново начало и аз приветствам това. Запалянковците имат нови изисквания, които трябва да бъдат удовлетворени. А така и клубовете ще имат по-високи приходи", завърши Бербатов.