Малко повече от седмица преди мача на година в България - благотворителният двубой между сборни звездни отбори на Димитър Бербатов и Луиш Фиго на 14 юни, списъкът набъбна с още двама големи.

Това са бившите френски национали Давид Трезеге и Кристиан Карембьо. Любопитно е, че двамата потвърждават дни след финала на Шампионската лига "Ювентус" - "Реал" (Мадрид). Трезеге е легенда на Юве и присъства на двубоя в Кардиф, а Карембьо е обличал екипа на "Реал".

Ето как Бербо представи французите във фейсбук:

Той е чужденецът с най-много голове в историята на „Ювентус“ - 171. В Шампионската лига държи рекорда за гол, при който топката е изстреляна с най-висока скорост - 157.33 км/ч в четвъртфинала между „Монако“ и „Манчестър Юнайтед“ през 1998 г. Има по две шампионски титли на Франция (с „Монако“) и на Италия (с „Ювентус“). Голмайстор на Серия А и най-добър футболист в Италия за 2002 г., финалист в Шампионската лига през 2003-а, носител и на Суперкупата на Италия през тези два сезона.

С националния отбор на Франция става световен шампион за юноши до 19 г. през 1996 г., за да дойдат и изключителните успехи на голмайстора с мъжкия отбор. Триумфира на световното първенство през 1998 г., а след това и на Евро 2000 в Белгия и Холандия - златното момче на Франция вкарва решителния „златен гол“, с който тимът му бие Италия с 2:1 и вдига трофея. Стига до финал и на Мондиал 2006.

Легендарният голаджия на „Ювентус“ Давид Трезеге! Световен и европейски шампион с Франция.

И още една легенда: Той е в състава на Франция за триумфите на световното първенство през 1998 г., на европейското през 2000 г. и Купата на конфедерациите през 2001 г. Става шампион на Франция с „Нант“ през 1995-а. Преминава в „Сампдория“, след което идват годините на най-големите успехи с „Реал“ (Мадрид). Печели два пъти Шампионската лига - през 1998 и 2000 г. 

Емблематичният халф на „Реал“ (Мадрид) Кристиан Карембьо! Световен и европейски шампион с Франция.

Големите шампиони Трезеге и Карембьо! Очакваме ги в отбора на Фиго за Мача на годината в София!"

Обявените звезди дотук:

All Stars

Луиш Фиго
Роберто Карлош
Робер Пирес
Деко
Давид Трезеге
Кристиан Карембьо
Дуайт Йорк
Мичел Салгадо
Максуел
Йенс Леман
Франческо Толдо
Нуно Гомеш
Гайска Мендиета
Иван Кордоба
Предраг Миятович

United Stars

Димитър Бербатов
Райън Гигс
Пол Скоулс
Гари Невил
Неманя Видич
Рио Фърдинанд
Патрис Евра
Едвин ван дер Сар
Роби Кийн
Христо Стоичков
Красимир Балъков
Стилиян Петров
Мартин Петров