Двама мъже са арестувани и обвинени в извършване на изтезание, защото са татуирали надпис "Аз съм крадец" на челото на бразилски тинейджър, предаде Би Би Си.

Арестуваните обвиниха 17-годишното момче, че е опитало да открадне колело. Тийнейджърът отрича, а семейството му казва, че той има психични проблеми и използва наркотици.

Полицията е задържала мъжете, след като са публикували онлайн видеоклип как правят татуировката.

Двамата заподозрени, на 27 и 29 години, признават, че са татуирали надписа като "наказание".

Полицията в град Сао Бернардо до Кампо, щата Сао Паоло, не е потвърдила дали действително момчето е направило опит за кражба.

Тийнеджърът признава, че е паднал от колелото, защото е бил под въздействието на алкохол, но не се е опитвал да го открадне. Той разказва, че двамата мъже го хванали, вързали ръцете и краката му и казали, че ще го татуират.

"Помолих ги да направят татуировката на ръката ми, но те казаха, че ще я направят на челото ми и започнаха да се смеят. Помолих ги да счупят ръцете и краката ми вместо това", разказва момчето пред бразилски вестник, цитиран от Би Би Си.

Заподозрените  отрязали косата на момчето, след като то опитало да прикрие татуировката с нея. 

Семейството на младежа казва, че той е изчезнал на 31 май. Те са го разпознали във видеото, качено в интернет, и сега той е отново при родителите си.

Започната е онлайн кампания, за да се помогне на момчето да премахне татуировката. Събрани са повече от 19 000 реала (4 500 евро).