Бившият треньор на "Челси" Аврам Грант пристигна в България и вече води преговори за наставник на "Левски". Израелецът кацна на летище София малко преди обяд и отиде на разговори със собственика на клуба Спас Русев.

Срещата приключи привечер, без да са известни официални подробности. Не е ясно какво е поискал специалиста, нито пък предложеното от страна на Русев. 

В сметките на боса е и италианецът Делио Роси, носител на купата на Италия с "Лацио" за 2009 г. Той е водил също клубове като "Дженоа", "Лече", "Аталанта", "Фиорентина", "Сампдория", "Болоня" и т.н. Спас Русев ще има среща с него вероятно във вторник. 

"Сините" започнаха да търсят заместник на Николай Митов още след 0:0 срещу "Локомотив" (Пловдив). Снощната първа победа в шампионата - 2:0 над "Витоша" (Бистрица), беше без значение за съдбата на Митов, тъй като Грант е бил поканен дни по-рано.

Говори се, че освен двамата "Левски" може да покани французин - ако не се разбере нито с Грант, нито с Роси. Русев не иска да дава голяма заплата, селекцията е към своя край, пък и желае да чуе стратегиите на треньорите за бъдещето на отбора.

Има голяма вероятност на Митов да бъде предложено да продължи като помощник на именития си колега, стига Грант да каже "да" на Спас Русев. Той обаче едва ли ще се съгласи, тъй като ще трябва да дели позицията с Емил Велев-Кокала.

Бившият играч на "сините" се познава с Аврам Грант от години, пък и знае иврит.

Аврам Грант е на 62 г. През 2008 г. той изведе "Челси" до финал на Шампионската лига в Москва, където загуби с дузпи от "Манчестър Юнайтед". След това предвождаше "Портсмут", "Уест Хем", "Партизан" (Белград) и националния тим на Гана, където бе уволнен на 6 февруари тази година.

В родината си е бил начело на 4 тима и на представителния състав на страната си.