"Желая от сърце успех и късмет на момчето от подлеза, както и на всеки музикант, независимо на каква сцена е избрал да се изявява", написа Васко Василев в края на един ден, в който името му бе сред най-четените новини в интернет.

Снимка с текст "Васко Василев в подлеза на Софийския университет" предизвика във вторник вълна от коментари във фейсбук. Появиха се хиляди предположения за причината на този необичаен концерт и мястото, на което се провежда… докато пиарът на Василев – Петя Иванова – не обясни, че музикантът в подлеза на Ректората няма как да е Васко, защото той в момента има концерти в Полша.

Часове по-късно самият Васко Василев коментира случая в страницата си във фейсбук. Цигуларят споделя учудването си от огромния медиен интерес и отбелязва, че никога досега не е успявал да предизвика такъв по повод концерт или турне.

Междувременно в Полша Василев е станал обект на престъпление – лаптопът му е бил хакнат, след което му е бил поискан откуп за отключването му.

Ето какво е написал музикантът във фейсбук:

"Понякога се оказва, че си последният, който разбира къде си бил през деня и какво си правил… След приключенско пътуване от Полша до Чехия, след хакнат лаптоп и искане на откуп за нова парола за отключването му, се оказа, че… съм свирил в подлеза на Софийския университет… И това, докато съм се разхождал в Прага.

Благодаря на всички за огромния медиен интерес, който досега никога не съм успявал да предизвикам по повод на концерт или турне, но най-вече благодаря на хората за милите думи. Желая от сърце успех и късмет на момчето от подлеза, както и на всеки музикант, независимо на каква сцена е избрал да се изявява.

Чакам с нетърпение концерта ни този месец на 25-и в ресторант "Лебед" в Панчарево, както и в зала 1, НДК, на 10 декември, където обещавам да участвам лично."

"Площад Славейков"