"Лудогорец" победи "Апоел" (Беер Шава) с 3:1, но отпадна от Шампионската лига. В първия мач израелците спечелиха с 2:0 и продължават на последния плейоф за групите заради отбелязания на чужд терен гол.

"Орлите" все още имат шанс за групите на Лига Европа - те ще срещнат съперник в елиминация за попадане в основната фаза на турнира. Жребият е в петък.

Пак имаше драма, но този път в ущърб на "зелените". Те поведоха с 3:0 - резултат, който ги класираше напред. Гостите намалиха, а в края пропуснаха дузпа. Съдията вдигна по един червен картон на двата състава. От "Лудогорец" бе изгонен Марселиньо в допълнителното време на срещата. 

Началото на мача бе повече от отлично за тима на Георги Дерменджиев. Вандерсон откри в 9-ата минута с глава след центриране на Марселиньо. В тези минути домакините имаха тотална доминация.

В 28-ата минута Вандерсон проби отдясно на атаката, но стреля отблизо в аут. В 33-тата обаче бразилецът бе изведен на чиста позиция, преодоля вратаря и на празна врата удвои резултата, с което изравни баланса от двата мача.

В края на полувремето Козмин Моци направи пропуск.

В 56-ата минута Марселиньо реализира след разбъркване - 3:0. Животът е прекрасен за "Лудогорец". Не за дълго. Пет минути по-късно Мохамед Гадир напредна, шутира, топката рикошира в крака на Козмин Моци, придоби парабола тип "падащ лист" и влетя в мрежата - 1:3.

В 73-тата минута гостите направиха фрапантен пропуск. В 80-ата попадение на Марселиньо не бе зачетено заради засада.

В 85-ата "Апоел" можеше да реши всичко при отсъдена дузпа заради игра с ръка на Игор Пластун. Джон Огу обаче прати топката над напречната греда и върна "Лудогорец" в играта.

Положението за "Апоел" стана още по-тежко в 88-ата, когато Майкъл Охана получи втори жълт и червен картон.

"Лудогорец" сви обръч около вратата на съперника си, имаше и 5 минути продължение, но "Апоел" оцеля и ще има шанс да влезе в групите на Шампионската лига.