Тази вечер от 21:45 часа "Реал" (Мадрид) и "Манчестър Юнайтед" излизат един срещу друг в мач за Суперкупата на Европа. "Белите" са носители на трофея в Шампионската лига, а "червените дяволи" триумфираха в Лига Европа.

Двубоят е на стадион "Филип II" в македонската столица Скопие и ще се предава пряко по bTV Action.

По-рано това лято двата съперника играха приятелски мач в САЩ, където "Юнайтед" спечели с дузпи след 1:1 в редовното време. Сега обаче срещата има съвсем друг характер, пък и по време на срещата на американска земя мадридчани бяха в началото на подготовката си.

Зинедин Зидан взе с отбора в Скопие и Кристиано Роналдо, въпреки че мегазвездата тренира едва от няколко дни. Не е голям шансът № 7 да се появи на терена дори като резерва.

Грандовете пристигнаха вчера в Скопие, където температурата е около 40 градуса, тренираха и направиха интересни изявления. Капитанът на "лос меренгес" Серхио Рамос не пропусна да "клъвне" бившия си треньор Жозе Моуриньо като заяви, че португалецът не е успял в "Реал", тъй като не е разбрал начина, по който вървят нещата в Кралския клуб.

Моуриньо пък разбуни духовете с думите, че ще се бори за подписа на Гарет Бейл - един от асовете на "Реал", стига уелсецът да е за продан.

"Манчестър Юнайтед" не може да разчита на наказаните Ерик Баи и Фил Джоунс, а също така на контузените Маркос Рохо, Люк Шоу и Ашли Йънг. В лагера на мадридчани пък се очаква да липсва единствено Роналдо.

"Белите" са спечелили три пъти Суперкупата, но отстъпват на "Барселона" и "Милан", които имат по 5 отличия. Все пак "Реал" може да стане първият клуб, грабнал трофея в две поредни години. Така както вече стори с Шампионската лига.

"Юнайтед" е само с една купа от три мача за Суперкупата.

В Скопие мерките за сигурност са засилени. Двата отбора ще се радват на подкрепата предимно на свои фенове от региона - бивша Югославия, България, Румъния, Гърция, Турция и т.н. Родните фенклубове на колосите ще бъдат представени подобаващо на стадион "Филип II".

Очаквайте подробности от мача.