Под заглавия като "Шумата гори, а кметът си прави селфи" някои от най-големите медии в Сърбия рязко "прочуха" кмета на мъничък Босилеград, носещ чисто българското име Владимир Захариев.

Без да подценяват заслугите на градоначалника, от сръбския "Блиц" изтъкват, че два дни неуморно с пожара в селата над града са се борили освен професионални огнеборци и местните хора, общинските служители и дори спортисти.

"Междувременно борбата с пламъците не попречи на кмета на община Босилеград Владимир Захариев да си направи едно селфи", пише медията.

От редакцията отчитат, че Захариев е бил на терен през цялото време, докато се е гасел жестокият пожар и описват подкрепленията, които се чакат, както и геройството на местните.

Оттам напомнят, че Захариев  е известен и с видеа в YouTube, на които се налива с бира и води хорото на сватба.

 

 

 

 

Кметът на Босилеград (от партия ДСС - Демократическата партия на Сърбия ) е председател на Националния съвет на Българското национално малцинство, но бива обвиняван, че е превърнал организацията в свой заложник. Той е във война с лидера на Демократичния съюз на българите (ДСБ) в Западните покрайнини Драголюб Иванчов.

Дали пък само името на Захариев е нашенско?