Ден след отстраняването на досегашния ръководител на областната дирекция на МВР в града ст. комисар Димитър Газибарски във Враца вече има протест в негова защита. "Г-н Борисов, помогнете ни. Страх ни е. Не оставяйте Враца в ръцете на мафията", гласят плакатите на събралите се около 20-ина души. Протестът бил организиран чисто хуманно, обясни една от протестиращите.

Газибарски беше отстранен от поста си във връзка с приключена проверка и незадоволително състояние на повереното му управление. Газибарски е преназначен като началник-група в друго направление на дейност и в друго населено място.

От МВР подчертаха, че преназначаването на ст. комисар Димитър Газибарски няма връзка с резултата от дисциплинарното производство и уволнението на мл. инспектор в ОДМВР-Враца Цветан Благоев. Благоев беше полицаят, който разпространи и качи в ютюб и фейсбук скандално видео.

На него се вижда как шеф от АЕЦ „Козлодуй” заплашва да „увòлни” полицай в районното управление, нарича го „педе**с голем” и „смотльо” – тъй като иска да напише акт на негов приятел, карал пил – скандализира потребителите на социалните мрежи.

„След този случай започна един натиск от ръководството на областната дирекция на МВР в лицето на г-н Димитър Газибарски. Оттогава се опитаха да ме изкарат, че съм най-черната овца на МВР. В цялата областна дирекция се преместиха над 20 служители на различни постове – като ръководни служители са принизени, унизени…”, оплака се след това Благоев.

„Всички хора са излезели в подкрепа на Газибарски, който доказа, че с твърдата си ръка полицията може да бъде близо до хората”, обясни една от протестиращите днес.

По думите ѝ страхът вилнее навсякъде и Враца ще се превърне в основен герой във всички кримихроники, докато за две години отстраненото в момента ръководство е успяло да върне доверието и се е справило с битовата престъпност.