"Ливърпул" почти си осигури участие в групите на Шампионската лига след победа с 2:1 срещу германския "Хофенхайм" като гост в една от най-интересните двойки на решителните плейофи.

Началото бе по-добро за домакините, които в 11-ата минута получиха дузпа, но Андрей Крамарич би слабо и вратарят Симон Миньоле изби топката без проблеми при анемичния му удар.

В 35-ата 18-годишният Трент Александър-Арнолд перфектно изпълни пряк свободен удар и даде аванс на "червените" от "Анфийлд", играли снощи в бяло и черно.

До края на полувремето "Хофенхайм" направи пропуски, "Ливърпул" също можеше да се оттегли с по-добър аванс.

Това се случи в 74-тата минута, когато Джеймс Милнър удвои. "Хофе" направи загубата си по-поносима в 87-ата, когато Марк Ут намали. В добавеното време Крамарич можеше да изравни, но отново се провали пред вратата на гостите.

"Апоел" (Никозия) с Живко Миланов срази "Славия" (Прага) у дома с голове още до 10-ата минута. Тимът на друг българин - ЦСКА (Москва), щастливо стигна до 1:0 на терена на швейцарския "Йънг Бойс" с гол в 90-ата минута. Националът Георги Миланов остана сред резервите.

"Спортинг" (Лисабон) и "Стяуа" пък направиха 0:0 и ще решат всичко на реванша в Букурещ.

Азербайджанският "Карабах" взе минимален аванс от 1:0 срещу "Копенхаген". 

Останалите първи двубои от плейофите са тази вечер. Най-интересен от тях от българска гледна точка е "Селтик" - "Астана". Тимът на треньора Станимир Стоилов гостува на шотландския гранд в опит за втори път да си осигури участие в групите на Лигата.