Областният председател на Българския футболен съюз в Монтана Ангел Стоянов е временно отстранен от длъжност с решение на президента на централата Борислав Михайлов.

Стоянов нашумя в последните дни, след като младата съдийка Теодора Тодорова показа публично кореспонденция между двамата, в която функционерът упражнява сексуален тормоз върху нея. Бяха публикувани и показани по телевизии брутални лични съобщения от страна на Стоянов.

Теодора Тодорова.

Всичко започнало още миналата година, а наскоро съпругът на Теодора, шеф на "Атлетико" (Лом), не издържал и разкрил всичко.

Самият Стоянов отрече вина, обяви съобщенията за изфабрикувани и се закани да съди реферката.

"След приключване на проверката, извършена от Зоналния съвет във Велико Търново и докладна записка от зоналния председател Бончо Генчев, Борислав Михайлов се разпореди шефът на областния съвет Ангел Стоянов да бъде временно отстранен от поста, докато се изяснят обстоятелствата по избухналия скандал с женския футболен клуб “Атлетико” (Лом), се казва в съобщението на БФС. - Самият Ангел Стоянов категорично опроверга обвиненията срещу себе си и ще заведе дело, за да изчисти името си."